TÚRÓS, NARANCSOS, ÁFONYÁS SÜTEMÉNY

  • 2017.02.14.
  • 6

Egyszerű, kiadós, nem túl édes és nagyon finom. Forró tea, kakaó mellé
remek párositás.Vigyázat
hamar fogy !A tésztához:40 dkg liszt4 tojássárgája15 dkg vaj/margarin15 dkg porcukor1 csomag sütőpor1 kis pohár tejföl (175 g)A krémhez:50 dkg sovány tehéntúró4 tojásfehérje20 dkg cukor1 narancs leve + reszelt héja1 evőkanál búzadara 2 evőkanál aszalt áfonyaElkészítés:A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük és félretesszük.A túrót a maradék cukorral és a narancslével összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert habot és óvatosan hozzáadjuk az aszalt áfonyátA sütőt 180 fokra előmelegítjük.Az egyik tésztát kinyújtjuk, a lisztezett tepsibe terítjük és megszórjuk a búzadarával (fontos, hogy belekerüljön, hogy ne ázzon el a tészta!), majd rásimítjuk a túrótölteléket. A tetejére rányújtjuk a másik tésztát és villával megszurkáljuk.Az előmelegített sütőbe 4ox23 cm-es tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje, középen is szépen megpirul, kb. 30 perc.Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, és csak utána szeleteljük fel. Szórjuk meg porcukorral!Forrás: blikkrúzs