Chilis-csokis brownie

  • 2013.08.26.
  • 7

A Levinen sorakozó brownie-receptek közül valahogy ez mindig kimaradt, pedig már nem először készült el. Van egy titkos rajongója is ennek a pikáns-fűszeres változatnak, akit eddig még semmilyen más brownie-hízelgéssel vagy torta-elképzeléssel nem tudtam eltántorítani tőle: szerinte ez az egész Levin módra blog legfinomabbja!A chili és a bors nem túl karakteresen vannak jelen, inkább csak egy kis tüzes felhangot kölcsönöznek ennek az igencsak földies-érzéki süteménynek. Hozzávalók:200 g chilis étcsokoládé150 g vaj180 g cukor3 tojás150 g liszt1 tk. sütőporcsipet sókét tekerésnyi frissen őrölt fekete borsVízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, beletekerjük a borsot, majd langyosra hűtjük.A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.A tojásokat cukorral és a sóval habosra keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.A masszát tepsibe öntjük és 30-35 perc alatt megsütjük. A brownie akkor jó, ha a szélénél a tészta már megsült, de a közepén még egy kissé krémes állagú. A sütőből kivéve még tovább szilárdul a sütemény, de nem lesz száraz.Kínálhatjuk vaníliafagyival is, ám a megátalkodott chilis-csoki rajongók chilis-csokis fagyit válasszanak hozzá!