A salátázás folytatódik: bolgár sopszka

  • 2013.08.08.
  • 9

Heti menü Hétfő, ebéd: salátaKedd, ebéd: salátaSzerda, ebéd: salátaCsütörtök, ebéd: saláta...Sem ötletem, sem kedvem sincs ebben a melegben mást kitalálni; salátától salátáig gondolkodom. Persze unaloműzőként a salátafajtákat variálom. Ma a bolgár sopszka volt soron, ami nagyon hasonló a görög salátához, de az öntet vörösborecettel készül. Azért, hogy ne legyen túlságosan diétás, sajtos grillkolbászt sütöttem mellé.Hozzávalók:salátakeverékpiros vagy zöld paprikauborkaparadicsomlilahagymafokhagyma (a hagymaféléket a délutáni programomra való tekintettel kihagytam)olajbogyójuhsajt vagy fetaolívaolajvörösborecet (helyettesíthető balzsamecettel)sófrissen őrölt fekete borspetrezselyem A paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a paradicsomot, az uborkát is feldaraboljuk. A hagymát vékony félkarikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.A salátát összekeverjük a felaprított zöldségekkel és az olajbogyóval.Az öntethez kikeverjük az ecetet és az olajat sóval, borssal, petrezselyemmel, majd a salátára öntjük. Alaposan összeforgatjuk és megszórjuk reszelt juhsajttal.