Tagyoni zöldborsóleves

  • 2013.07.11.
  • 2

A jó tagyoni zöldborsóleves titka, hogy Tagyonban készül, ráadásul frissen szedett tagyoni zöldborsóból. :) Tulajdonképpen a Balaton-felvidék eme csodás kis községében vendégeskedtem, ahol a kimerítő napi program (Balaton-bámulás, lepkékkel való heverészés, kismacska-fotózás) mellett csak egy gyors ebédet dobtunk össze. Az "előétel" házi eperlekváros palacsinta volt - kávéval, mert a leves lassabban készült el, így kényelmi okokból felcseréltük a klasszikus sorrendet. Pontos mennyiségeket nem tudok írni, a leves nagy kondérban, szeretettel készült...Hozzávalók:kora reggel szedett, kifejtett és gondosan válogatott cukorborsósárgarépafehérrépakaralábéburgonya (tudom, tudom, nem szokás, de én ebből sem tudtam kihagyni)só, borsmajorannavegetaőrölt kömény petrezselyemolaj A zöldségeket megpucoltam, felkarikáztam-kockáztam, melyik, hogy adta magát. Kevés olajon átforgattam őket, felöntöttem vízzel, fűszereztem és addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak. Levesbetétnek nagyobbacska csipetketészta került bele.Tagyon Birtok Baráti Társaság: http://tagyonbirtok.hu/