Sárgadinnyés-kecskesajtos saláta

  • 2013.07.16.
  • 7

Ez a saláta úgy indult, hogy se égen, se földön nem kaptam rukkolát. Pedig nagyon akartam, de hát nem minden múlik pusztán az akaraton. Viszont, ellenben, ámde, valamit rögtönöznöm kellett. Anyu hozott egy fél sárgadinnyét, így ez lett a saláta alapja. Szerintem nem volt rossz csere...Hozzávalók:lollo verde (fodros) salátanéhány szelet sárgadinnyezöldfűszeres kecskesajtuborkakoktélparadicsomfekete olajbogyómézvajcitromos olívaolaj(fügés) balzsamecetbalzsamecet-szószsó, frissen őrölt fekete bors A sárgadinnyét hámoztam, magoztam, majd felkockáztam és kevés vajon, mézzel megpároltam. A salátát felaprítottam, az uborkát felkockáztam, a paradicsomokat félbe vágtam és picit megsóztam. Ezt megpermeteztem az olajjal és a balzsamecettel. Erre jött a kecskesajt, a még meleg dinnye, végül az olívabogyók. Megborsoztam és tálalás előtt megöntöztem balzsamecet-szósszal.Végül a salátához passzoló zene...