H-44, réteges csokoládétorta

  • 2013.07.01.
  • 9

Tesókám születésnapjára igazi "királylányos" tortát ígértem. Volt ebben minden, ami szerintem passzol a kategóriába: csokoládés-brownies tésztalap, marcipán, tejszín, meggylekvár, arany színű rózsa, rózsaszínű cukorka.Hozzávalók:a tortalaphoz250 g étcsokoládé150 g vaj4 dl víz2 tojás265 g liszt265 g cukor1 kávéskanál sütőporcsipet sóa rétegezéshez200 ml tejszín1 csomag habfixáló 3-4 evőkanál meggylekvár100 g étcsokoládé75 g vaj200 g marcipánporcukor A tortalaphoz egy vastag falú lábosban felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és a vízzel. A tűzről levéve langyosra hűtjük. Kézi habverővel a tojást és a csipet sót felverjük, apránként hozzáadjuk a csokoládés keveréket, majd a cukrot. Legvégén beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 170°-ra előmelegített sütőben kb. másfél órán keresztül sütjük. Akkor jó, ha a közepe még krémesen puha, de már nem ragad rá a beleszúrt tűre (brownie-jellegű tésztát kell kapnunk).A kész tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd négyfelé vágjuk.A tejszínt kevés porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd 2-3 evőkanál porcukorral és a vajjal habosra keverjük.50 g marcipánt tortalap-méretűre nyújtunk.Az első tortalapot megkenjük meggylekvárral, ráborítjuk a következő lapot.Erre jön a kinyújtott marcipán, majd a tejszín fele és egy újabb tortalap.Ezt megkenjük a csokoládékrémmel és rátesszük a torta tetejét.Az egész tortát megkenjük a maradék tejszínnel.150 g marcipánt kinyújtunk és beborítjuk vele a tortát. (Nekem kevesebb volt itthon, ezért kellett egy kicsit "csalni" a díszítésnél).készülnek a rétegeka torta belülrőlaz ünnepeltaz a bizonyos régi-régi családi fénykép♥ BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, DRÁGA TESÓKÁM! ♥