Tonkababos kiflicskék

  • 2020.12.22.
  • 8


Hozzávalók:A tésztához:25 dkg simaliszt10 dkg darált mandula8 dkg porcukor1 kisebb vagy fél nagyobb tonkabab reszelve20 dkg hideg vaj+ a hempergtéshez:6 dkg finom kristálycukor1 kisebb tonkabab reszelveA hempergetéshez a kristálycukorba belereszeljük a tonkababot, félretesszük.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpack fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük minimum 1 órát. Azután kis kifliket formálunk és sütőpapíros tepsire rakjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Még melegen megforgatjuk a tonkababos kristálycukorban és hagyjuk kuhűlni, majd fémdobozba pakoljuk. Jobb ha pár napot áll, jobban összeérnek az ízek.