Almás morzsasüti

  • 2020.10.21.
  • 9


Hozzávalók: (20x32 cm-es tepsi)25 dkg rétesliszt12 dkg porcukor1 csomag vaníliáscukorfél citrom reszelt héja12,5 dkg vaj+
egy marék durvára vágott dióTöltelék:50 dkg alma (tisztán mérve)egy marék mazsola2 teáskanál fahéjA lisztet, porcukrot, vaníliáscukrot szárazon összekevertem, majd a vajjal és a citromhéjjal morzsássá dolgoztam. A felét ennek a morzsának egy jól kivajazott tepsibe szórtam, a maradék morzsához pedig hozzákevertem a vagdalt diót és félretettem. A tepsiben levő morzsára egyenletesen rászórtam a fahéjjal és mazsolával összekevert reszelt almát, majd elosztottam a tetején a diós morzsát. 170 fokos előmelegített sütőben megsütöttem (kb.35-40 perc, sütőtől függően). Ha kihűlt, akkor szeleteltem.

Címkék

Gyors Alma