Joghurtos kevert süti fahéjas morzsával

  • 2020.06.23.
  • 9

Hozzávalók: (26-27 cm-es formához)A tésztához:1 tojás2 dl joghurt12 dkg simaliszt2 teáskanál sütőpor10 dkg kristálycukorcsipetnyi sóvaníliapaszta (én most vaníliás joghurttal készítettem,így vaníliapasztát már nem tettem bele)Fahéjas morzsához:7 dkg simaliszt7 dkg kristálycukor6 dkg aprószemü zabpehely1 csapott teáskanál őrölt fahéj7 dkg vaj+ magozott meggy+ vaj a forma kikenéséhez és liszt a kiszórásáhozA sütőt 175 fokra előmelegítettem.A piteformát kivajaztam és kiszórtam liszttel.A morzsa hozzávalóit morzsássá gyúrtam.A tészta hozzávalóit kézi mixerrel kikevertem. Belesimítottam az előkészített piteformába és kimagozott meggyel kiraktam a tetejét. Rászórtam a morzsát.Előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütöttem.