Gombás-uborkás marhahúscsíkok

  • 2020.01.02.
  • 7

Hozzávalók:kb. 70 dkg marhahús2 közepes hagyma25 dkg csiperkegomba3-4 db ecetesuborka1,5 deci tejföl1 púposabb teáskanál simalisztkb. 1 - 1,5 dl vörösbormarhahús alaplé (kockából készítettem)- kb. 3,5 - 4 dl - szükség szerint1 púposabb evőkanál paradicsomsűrítmény (tubusosat használtam)só, borsA megtisztított húst csíkokra vágtam. Egy teflonserpenyőben olajat hevítettem, rádobtam a húst, pirítottam amíg megbarnul. Átpakoltam egy lábasba. Sóztam, borsoztam, felöntöttem vörösborral és alaplével, addig pároltam, míg a hús megpuhult.A teflonserpenyőbe, miután a húst kiszedtem belőle (nem kell elmosni) öntöttem még kevés olajat, beletettem a vékony, negyedkarikákra vágott hagymát, kicsit pároltam, majd hozzáadtam a felszeletelt gombát is, pár perc pirítás után sóztam, borsoztam, pici vizet öntöttem hozzá, hozzáadtam a kis kockákra vágott ecetesuborkát, paradicsomsűrítményt, puhára pároltam.A tejfölben csomómentesre kevertem a lisztet, tettem hozzá egy-két evőkanálnyit a gombás-hagymás keverékből, hogy kicsit kiegyenlítődjön a hő, mert különben kicsapódik a tejföl, és így adtam azután a tejfölt a többi hagymás-gombás alaphoz. Pár percet főztem, ha kell, vízzel kicsit higítottam.Amikor a hús már megpuhult, hozzákevertem a gombás alapot, összefőztem, ízlés szerint még utánafűszereztem. Párolt rizzsel tálaltam.

Címkék

Gomba Marhahús