Fűszeres kekszek

  • 2019.12.26.
  • 9

Hozzávalók:25 dkg simalisztfél citrom (kezeletlen) reszelt héjafél csomag vaníliáscukor1/4 teáskanál őrölt fahéj1/4 teáskanál őrölt gyömbér1/4 teáskanál őrölt kardamomcsipetnyi őrölt szegfűszegkevés frissen reszelt szerecsendió9 dkg finom kristálycukor1 dkg (nem elírás, tényleg csak 1 dkg) keserűcsoki késsel apróra vagdalva18 dkg vaj1 tojás sárgája1 teáskanál rum+ a kekszek hempergetéséhez:kb. 10
dkg finom kristálycukor1 csomag vaníliáscukor1 teáskanál őrölt fahéjcsipetnyi őrölt gyömbérA tészta hozzávalóit összegyúrtam, fóliába csomagolva hagytam állni kb. 2 órát.Azután lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra
kinyújtottam, kiszaggattam, sütőpapíros tepsire raktam, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 12-13 perc alatt megsütöttem (sütőtől is függ, meddig sül). Rögtön sütés után megforgattam kristálycukor-vaníliáscukor-fahéj-gyömbérpor keverékében, majd tálcára (sütőpapírra) rakva hagytam kihűlni. Mikor teljesen kihűltek, fémdobozba raktam.

Címkék

Keksz Aprósüti