Töltött pulykamellrolád

  • 2019.08.11.
  • 1

Hozzávalók:1 kg pulykamell1 üvegolajban eltett
kapribogyós aszalt paradicsomkb. 4-5 dkg reszelt Grana padano sajt (nem mértem)4 gerezd zúzott fokhagyma2 mokkásakanál Kotányi aszaltparadicsomos-olivás fűszerkeverék2 evőkanál aprószemű zabpehely2 mokkáskanál szárított bazsalikom (vagy ízlés szerint friss)sófrissen őrölt borskevés húsos füstöltszalonnakevés olajA pulykemellet vékony nagy szeletekké vágtam (lehet egy darabra is,nekem 3 db-ban sikerült csak ????).Fóliát ráhelyezve kiklopfoltam a szeleteket. Enyhén megsóztam, borsoztam.Az olajból kiszedtem a paradicsomot és a kapribogyókat is, késsel apróra vagdaltam. Hozzáadtam a reszel Grana Padano sajtot, zabpelyhet, fokhagymát (sózni nem kell!!!), bazsalikomot, frissen őrölt borsot,Kotányi fűszerkeveréket, mendezt összekevertem - hozzáadva
1-2 teáskanálnyit az aszaltparadicsom olajából.A hússzeleteket fóliára helyeztem,megkentem a töltelékkel,és feltekertem. Konyhai kötöző spárgával átkötöttem a tekercseket.Egy teflonserpenyőben kevés olajon kisütőttem a csíkokra vágott húsos szalonnát, azután a tekercseket is hirtelen átsütöttem a serpenyőben minden oldalukról. Közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra. A megpirított hústekercseket és a szalonnát is egy tepsibe raktam, pici vizet öntöttem alája, lefedtem alufóliávalés betettem a sütőbe. Kb. 40 perc után a fóliát levettem és úgy sütöttem tovább, néha meglocsolva a szafttal. Kb. újabb 30-40 percet sütöttem még tovább, ekkor a tekercseket kiszedtem egy tányérra, lefedtem
alufílával és hagytam állni. Addig a szaftot a szalonnacsíkokkal együtt botmixerrel kimixeltem. Egy lábaskába öntöttem, kb. 1 csapott teáskanálnyi burgonyakeményítőt kevés vízben elkevertem és besűrűsítettem a szaftot (lehet még pici vizet önteni hozzá).Krumplpürével és paradicsomsalátával tálaltam.