Tekercsek toast kenyérből

  • 2018.12.31.
  • 7

Hozzávalók:toast kenyér (amerikai, vagyis a nagyobb méretű)+ a töltéshez (bármivel tölthetjük), nálam most:tetszés szerinti vajkrém (én használtam tormásat, fokhagymásat, zöldfűszereset...)füstölt lazac szeleteksonkaszeletekszalámirukkolaszínes paprikaA toastkenyér szeletek héját minden oldalukon levágtam. Két kenyérszeletet azután úgy helyeztem egymásra, hogy középen kb 1-1,5 cm-en fedjék egymást. Nyújtófával ellapítottam először középen, ahol fedik egymást,
majd
"kinyújtottam". Megkentem a vajkrémmel (kicsit vastagabban), ráraktam a lazacszeleteket (vagy bármi mást amit használunk), raktam rá rukkolát (a sonkásakra, szalámisra én színes paprikacsíkocskákat tettem), majd szorosan feltekertem. Egy folpack fólába csomagoltam jó szorosan és a fólia két szélén mint egy cukorkát, becsavartam. Hűtőben hagytam
állni (előző nap is elkészíthető, másnap csak felszeleteljük). Azután a fóliát eltávolítottam, a két szélét vékonyan levágtam egy éles késsel, majd szeletekre vágtam. A szelet tetején közepén pici vajkrémet tettem és petrezselyemzöldet nyomtam bele.