Nutellás - vaníliás panna cotta

  • 2018.10.27.
  • 9

Hozzávalók:--- A nutellás réteghez:2,5 dl tejszín (33%-os)2 dl zsíros tej2 evőkanál kristálycukor10 dkg nutella3 lap zselatin (Dr.Oetker)--- A vaníliás réteghez:6 dl tejszín (33%-os)2 dl zsíros tej10 dkg fehér csoki1 evőkanál kristálycukor2 teáskanál vaníliapaszta4 lap zselatinA nutellás panna cottához felmelegítettem a tejszínt a tejjel (nem szabad felforralni). Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztattam. A meleg tejszínes keverékbe beletettem a cukrot és a nutellát, hagytam elolvadni. Azután levettem a tűzről, beletettem a kinyomkodott zselatinlapokat, kevergettem amíg elolvad a zselatin. Azután poharakba adagoltam (6 db pohárba - amiket ferdén
egy muffinsütő mélyedéseibe állítottam, úgy töltöttem meg). Hűtőbe tettem a tepsivel együtt dermedni (kb. 4-5 óra).Amikor már jól megszilárdult, elkészítettem a vaníliás réteget:A tejszínt ehhez is a tejjel, cukorral melegedni tettem. A zselatinlapokat itt is hideg vízbe áztattam. Amikor már meleg a tejszín, hozzáadtam a darabokra tördelt csokit, a vaníliapasztát. Levettem a tűzről, hozzákevertem a kinyomkodott zselatinlapokat, elolvasztottam benne. Kevergetve hagytam kihűlni, majd nagyon óvatosan és lassan, vékony sugárban a megdermedt nutellás panna cottákra öntöttem (már a poharakat a muffinsütőről leszedve és egy tálcára sorakoztatva). Betettem a hűtőbe ezt is dermedni (egy éjszakát hagytam).Mikor szépen megdermedt, reszelt csokival és pár szem vagdalt törökmogyoróval megszórtam a tetejét.

Címkék

Nutella Panna Cotta