Túrós-zabpelyhes fitness zsemle

  • 2018.04.11.
  • 0

Hozzávalók:50 dkg zsírszegény túró34 dkg zabpehely2 dkg lenmag22 g sütőpor2 dkg utifűmaghéj5 g só4
tojásA zabpelyhet a lenmaggal késes aprítóban finommá őröltem.Utána hozzákevertem a sütőport, sót és az utifűmaghéjat.Egy tálban összekevertem a tojást ésa túrót, majd hozzákevertem a száraz hozzávalókat.8 darabra osztottam, kissé nedves kézzel zsemléket formáztam (kissé laposabbra formáztam, mert szendvicseket készültem belőlük csinálni), sütőpapíros tepsire raktam. Nedves kézzel még kicsit benedvesítettem a tetejüket és megszórtamtetszés szerinti magvakkal (fekete- , fehér szezámmag, mák, zabpehely...). Pengével vagy éles késsel középen bevágtam, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöttem (amíg kissé aranyló színt kap). Fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, mivel ennek a zsemlének teljesen más a belseje, mint egy hagyományos zsemlének - kissé ragacsos, nedves.Ezt a receptet egy a neten található receptből kiindulva módosítgattam, mivel nagyobbik fiam mostanában nem igen eszik hagyományos pékárut, így ilyen liszt nélküli zsemlék készültek neki.A kész zsemléket lehet lefagyasztani is.