Citromos-borsos szivárványos pisztráng

  • 2016.07.06.
  • 5

A körethez a megmosott
krumplikat
vékony szeletekre vágtam, majd a tenyeremmel lenyomva "szétcsúsztattam" a szeleteket. Megsóztam, borsoztam és megszórtam kakukkfűvel. Vékony karikákra vágott kisebb hagymát közéraktam a szeletek közé (kb minden 5.-ik krumpliszelet után). Kissé összetoltam a szeleteket, hogy könnyeben lehessen átrakni egy vajjal kikent jénai tálba, ahol aztán újra kissé szétnyomtam a szeleteket. A tetejuket enyhén meglocsoltam olivaolajja, és pár darabka vajat tettem a tetejükre. 190 fokos sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütöttem.A pisztrángfilé bőrét késsel lebontottam. Szeletekre vágtam.Citromlevet csepegtettem rá, jól belemaszíroztam. Megsóztam, és frissen örölt színesborssal fűszereztem. Egy teflonserpenyőben kevés olajat (citromos repceolajat használtam) hevítettem és a halszeleteket mindkét oldalukon szépen megsütöttem.