Húsvéti sütemény

  • 2020.04.11.
  • 0

Igazán helyes ez a kis nyuszi sütőforma és a sütemény elkészítése a legegyszerűbb amit el lehet képzelni. Ajándékba kaptam Györgyitől ezt a Tchibo nyusziformát, tényleg nagyon húsvéti a hangulat már a forma látványától is :D Szépen feldíszítve sikerült a gyerekeket lenyűgöznöm. Ez egy pici forma, így ez olyan kis sütifalatozás lett, a kalács, a sonka és a töltött tojás mellett. Az eredeti dobozban a forma mellett található recept némi átalakítással tejmentesítve készült el. Hozzávalók:75 g nádcukor (eritrit vagy xilit)1 csipet só70g (nem hidrogenizált) bio margarin2 egész tojás125g liszt (gluténmentes süteménynek való)1 tk szódabikarbóna2 kk citromléa tetejére mandulapehely (vagy bármi amivel díszíteni akarod)Elkészítés:Légkeveréses sütőt 160 fokra melegítsd be. A nyusziformát kend ki vajjal és szórd meg liszttel, így biztosítsd hogy tuti kijöjjön majd belőle a nyuszi. A sót, cukrot és a vajat keverd habosra. Add hozzá a tojásokat. Egy másik tálba tedd a lisztet és a szódabikarbónát (vagy ha akarod sütőport is használhatsz) és keverd el. Most keverd össze a cukros masszát a liszttel. Majd öntsd hozzá a pici citromlevet. Keverd el. Mehet a sütőformába és 35 percre a sütőbe. Ellenőrizd a közepén egy villával hogy biztosan megsült-e, ha igen akkor nem ragad rá a tészta a villára. Várj amíg a süti a formában kihűl, a legjobb ha egy rácsra ráfordítod de a formát csak akkor veszed le róla ha már kihűlt. Szuper ez a forma egyszerűen csak kiesett belőle, sehol nem tapadt rá. Díszítsd a mandulával vagy bármilyen krémmel.Boldog Húsvétot!