Padlizsános csicseriborsókrém

  • 2019.04.03.
  • 4

Gyors mártogatós de akár főétel is lehet ez a zöldségkrém. Fűszerezéstől függően lehet markánsabb de egészen lágy is. Zöldségchipsszel vagy parmezános rúddal isteni.Hozzávalók:800g csicseriborsó előre főtt (üvegben vagy konzervben kapható)3 kis padlizsánrómai köménysó, bors2 gerezd fokhagyma apróra zúzva1 kis vöröshagyma apróra vágva1 ek szezámmag vagy tahinia tetejére valamilyen mag itt most tökmagElkészítés:A padlizsánokat 4 hosszúkás szeletbe vágom és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütöm. A csicseriborsó levét megtartom. A csicseriborsót és a megsült padlizsánok belsejét (a lila külsejét kézzel leszedtem)
és minden más hozzávalót a csicseriborsó levével együtt botmixerrel összemixelem. Annyi levet adj hozzá amivel már mixelni lehet nekem ez egy üveg csicseriborsó leve volt. Díszítsd magokkal!