Újratervezés

  • 2020.04.17.
  • 2

Ez az egész időszak nem szól másról, csak az újratervezésről, a türelemről, a kitartásról és még sorolhatnám... Nekem az újratervezés kifejezés ezúttal egy recept kapcsán nyert
új értelmet. Elővettem egy régi
sütireceptem, amiből elvettem egy kis cukrot, adtam hozzá némi gyümölcsöt és még több mákot, végül ebből állt össze az a textúra, amit én nagyon kedvelek egy édességben. Ropogós szélek, lágy belső, nem túl édes összetétel, egyszóval tökéletes összhang. Mint mindig, ez sem igényel különleges szaktudást, bátran nekiállhatnak a kezdők is.Csokis őszibarackos máktortaHozzávalók:a tortához:12 dkg liszt1 teáskanál sütőpor1/2 kávéskanál fahéj1 csipetnyi só10 dkg darált mák10 dkg vaj9 dkg cukorvanília kivonat2 tojás2,5 dl tej10 dkg csokoládé durvára vágvavaj és egész mák a forma szórásáhozszeletekre vágott konzerv őszibarack a tetejéreA tortához a vajat, a vaníliát és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
A lisztet, a mákot, a sót, a sütőport és a fahéjat összekeverjük és a tejjel felváltva a vajas masszához keverjük, majd belekeverjük a csokoládét.
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és megszórjuk az egész mákszemekkel. A masszát a formába öntjük, a tetejét kirakjuk az őszibarackkal és 180 C-os előmelegített sütőben 35-40 per alatt készre sütjük.

Címkék

Torta Desszert Mák