Sült cukkini saláta

  • 2020.08.20.
  • 5

Sziasztok! Tudjátok, gondban vagyok. Ez amolyan első világbeli probléma: nyáron annyi zöldség gyűlt össze, hogy már nem tudom hogyan beadni a többieknek, hogy nemcsak minden héten, minden 3 napban egyszer cukkini kerül az asztalra. Olyan ez a zöldség nekem, mint a zeller télen, egész nap tudnám enni magában, úgy hogy mindig másféleképp készítem el és nem unok rá.Vagy nekem ment valami félre?A cél, hogy nem hagyhatom megromolni és ízletesen, egészségesen tüntessem el!Ez a recept elég jól kielégíti a kritériumokat és csak úgy eltűnik egy egész nagy, a végén mindenki jólakott és mosolygós. Jó kis köret. Ahogy menetelünk az őszbe, egyre nagyobbak, vastagabb héjúak, érdemes meghámozni és már ki kell őket magozni. De ha zsengéket választassz, akkor ez fölösleges.Ezek a mennyiségek a receptben iránymutatók, nézz rá, ez nem egy macaron, ahol számítanak a grammok. Kóstolj és asszerint javítsd, ahogy neked jó. 500 g cukkini2 gerezd fokhagyma1 fej hagymasó borskevés füstölt szalonna 200g görög joghurt, vagy tejfölízlés szerint aprított petrezselyem vagy kapor Elkészítés: A szalonnát felaprítva zsírjára pirítom. Hozzáadom a hagymát apróra kockázva. Előkészítettem a cukkinit, héjastól vagy anélkül, kockázom. 2-3 cmes darabokra, mint egy kis falat. Sózom, borsozom a hagymát és elkeverem a cukkinivel. Lefedjük és alacsony hőfokon puhulásig főzzük, ami kb. 10-15 perc mennyiség függvényében. Ha épp sütsz valamit a sütőben, told be a kitakart zöldséget grillfokozatra, hadd piruljon át kicsit. A végére hagyom a reszelt fokhagymát. Szeretem benne az ízét, nem akarom hogy elillanjon, gyengüljön. Ha csak kicsit akarod érezni rakd bele az elején.Öntsük a tálalóedénybe és pár perc hűlés után öntsük nyakon a joghurttal. Kóstoljuk meg, sózzunk utána. Ilyenkor vágjuk bele a petrezselymet. Hidegen is finom, de nekem langyosan az kedvencem. Jó étvágyat hozzá!