Alap kevert süti tejtermék mentesen

  • 2020.08.24.
  • 7

Sziasztok!
Hogy telt a hosszú hétvége? Bizony bizony már hètfő délután van és a naptár nem kényeztet el még egy csonka munkahéttel. Volt egy kis szünetünk a hètvègèn, egy napot kettesben, inkább egymàs mellett töltöttük.
Mint règen, mindenki belebùjva a sajàt dolgàba.Jó volt olvasni kicsit, csak csendben elmolyolni a házimunkával. Annyira, hogy már hiányzik és önző dögnek érzem magam. De tudom, hogy kellett egy kis idő egyedül.
Össze kell raknom magam, mert egy hét van ovikezdésig, a születésnapjáig. Ott kell lennem agyban. Mindenen látom a lecsengő nyarat, melankóliával tölt el. Sokszor eszembe jut, hogy ilyenkor már borzasztó türelmetlen voltam, meddig kell még ezt a kis csomagot hordoznom. Ugyanezt a szépséges nagylányt egy hét múlva óvodába viszem és tördelem a kezem, hogy jól érezze magát, hogy barátkozzon. Hozzávalók:
200 g liszt50 ml olaj
50 cukorvaníliás cukor igény szerint7 g sütőpor
2 egész tojás30 ml citromlé50 ml vízElkészítés :A cukrot a tojàsokkal összekeverjük egèszen addig mìg nem èrezzük a kristàly darabokat. Felöntjük a citomlè ès vìz keverèkkel, elkeverjük. Hozzáadom az olajat. Beleszòrom a sütőporos lisztet. Homogèn masszát fogunk kapni, nèhàny perc alatt csomòmentesre lehet keverni.
Egy kivajazott vagy papìrozott kisebb formàba öntsük.
Ès dìszìtsük idènygyümölccsel. Szilva, alma, körte egyremegy, mindennel
finom.A körtèt amivel most csinàltam kevès karamellel előpàroltam fedő alatt, mert kemèny lett volna.
20-23 percet töltött a 180 fokos sütőben. Ez utàn tàlalhatò.