Nara hüti

  • 2020.04.08.
  • 6

Sziasztok!Hogy telik az önkéntes karantén? Ja, hogy nem tudod milyen nap van ma?Megértelek, valahogy számomra a hétvégék és a péntekek is elveszítették a jelentőségüket és minden mentális jelenlétemre szükség van, hogy megmondjam, hogy kedd.... vagyis szerda.A heti bevásárlás idejére szoktuk elhagyni a kis fészkünket, amúgy jó hobbit módjára túrjuk a földet ÉS figyelünk meglehetősen aktív, önmagára tudtán kívül veszélyes ivadékunkra. Mondanom sem kell, a teljesítményünk nem túl kimagasló, de haladunk.De büszke vagyok rá, ugyanis ma reggel okosítottam magam a youtube egyetemen, hogyan kell magas ágyást építeni és odakeveredett. Kérdezgetett, mint mindig, már fel sem vesszük, csak válaszolunk. Nálunk nem miért korszak van, hanem MELYIK? Bármi lehet melyik. Melyik föld, melyik deszka, melyik locsolócső, még akkor is ha épp abban esik fel.Mikor délután kimentem, folytatni az ágyásomat, miután áldásos magányos fél órát fúrtam, kalapáltam, mulcsoztam, kijöttek az apjával és első kérdése a száraz ágakra szegeződött: - Ahogy a bácsi csinálta reggel a videóban?- Igen drágám. - röpködtem a boldogságtól.Ilyen esetekben úgy érzem, hogy nem mértem fel ennek a felelősségnek a súlyát, hogy ez a kis ember figyel és minden elhintett szóval és cselekedetemmel tanulmányoz, bár lehet nem mond semmit.Bocs, ez a gondolat csak kimászott belőlem sokkal könnyedebb desszertet hoztam.A férjem annyira jól tudja beosztani az idejét, lépésekkel előre gondolkodni.. mint egy felnőtt ember. Ellenben velem, akinek bizonyára akad olyan az otthon felejtett bevásárló listán, ami kimarad. Ilyenkor hagyatkozom a csodálatos behelyettesítő képességemre.Így született meg ez a recept és nem írnám le nektek, ha nem lenne olyan finom.Az egész ott kezdődött, anyukám itt felejtette múltkor, jóóóó múltkor a habtejszínt. Valamit kezdenem kellett vele. Tiramisu! (azt tudtátok, hogy Velence mellett, Treviso-ban él az az ember, aki kitalálta? A kisbabájuk mellett éjszakázó feleségének akart kedveskedni, akkoriban még belefért a szoptatós anyukának egy kis espressós nyam nyam, koffein ide, oda, olaszok nem? )Nem tartunk itthon mascarpone-t, de hasonló állagot érhetek el, ha tejfölt konyharuhába teszek és lecsöpögtetem néhány órára. Minél nagyobb a zsírtartalom annál jobb, csak hogy ne várj csodát. Krémsajt lesz belőle, ha sós, lehet vajkrém, édesen vaníliával, mézzel édességbe jó.Bár voltak mélypontok az ellátásban, akad itthon háztartási keksz. Négyzetes, kerek, olasz rácsos, babapiskóta kinek mi tetszik. Minden jó bele, nekem a rácsos a favorit mindenbe, de simával is finom.Hátha akad nálatok is otthon egy kis nutella. Csak egy kanálnyi kell, azt kell felkeverni kakaóporral és tejjel, kész.
Mehet a hűtőbe, hűsölni a hüti. Ízlelgessük ezt a csodálatos nyelvújítást, ami rövid, bántóan frappáns és nekem is el kellett fogadnom, hogy nem hívhatok sütinek egy hűtőben összeérő finomságot.Hozzávalók:
200 g háztartási keksz3 dl habtejszín250 g tejföl mehet a
gézre és had csöpögjön, lesz belőle 200.vanília1 evk nutella1 tk kakaó1 dl tejElkészítés:A habtejszínt felverem, utána hozzáadom a tejfölt, a vaníliát. Ha édesebben ennéd, akkor tessék, a háztartási keksz és nutella elég édes szerintem, így kihagytam belőle.A nutellát a tejjel melegítjük össze, annyira, hogy feloldódjon, bele tesszük a kakaót, elkeverjük. Vegyük magunk mellé.

Megvan a krémünk. Egy kisebb jénaiban egy kevés krémet kenek szét, arra teszem a kekszeket, egy sornyit. Lelocsolom kevés kakaós tejjel a kekszet. Jöhet a következő sor krém, keksz, nutellás tej. Rétegezzünk, amíg el nem fogy.A tetejére díszítésnek megtörhetjük a kekszet, úgy megy rá a nutella.Végezetül, kicsit rázogassuk össze a művet, hogy a nutella galád módon befojjon minden résbe.Fedjük le légmentesen és mehet 2-3 órára a hűtőbe.Ha nem eszitek meg első kóstolásra, akkor másnap még finomabb, csak szólok.








Címkék

Süti!!