Mentás, joghurtos uborkakoktél- a legjobb nyári üdítő vendégváró koktél

  • 2015.07.08.
  • 7

Egy igazán kellemesen üdítő, hideg leveskoktéllal várhatjuk a vendégeket, vagy ülhetünk ki naplementét nézni, ráadásul könnyedén elkészíthetjük.Leves, mert hordozza magában egy jó hideg krémleves tulajdonságait, koktél, mert könnyen kínálhatjuk akár előételként is egy koktélpohárból. Abszolút alkalmas egy nyári grill party indítójaként, afféle vendégfogadóként, kivesszük a hűtőből és már adjuk is az érkező vendégek kezébe.A kétféle hagyma el is hagyható, ha érzékenyebb a gyomrunk, mert a sajt önmagában is elég nehéz, bár ha bírjuk hagymával akkor sokkal intenzívebb ízvilágot kapunk.70 dkg uborka6 nagyobb mentalevél1/4 kisebb vöröshagyma1 gerezd fokhagyma2 evőkanál citromlé2 evőkanál olívaolaj1,5 teáskanál cukor1 teáskanál só180 g joghurtkb. 2 dl ásványvíz12 darab mini paradicsom4 db mini parenyica sajtAz uborkát megtisztítjuk,  feldaraboljuk és robotgépbe tesszük a mentalevéllel, olívaolajjal, cukorral, citromlével, sóval, a kétféle hagymával és a joghurttal. 2-3 perc alatt simára turmixoljuk majd kb. 2 dl vízzel felengedjük, pont annyival, hogy egy kellemes krémes állagot kapjunk.1 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztás előtt kb. 15 percre áttesszük a mélyhűtőbe, hogy a teteje éppen megszilárduljon, de alatta kellemesen kanalazható maradjon a leveskoktélunk.A tetejére mini paradicsom és mini parenyica sajt kerül.