Mustáros paszternák krémleves, sütőtökös húsgombóccal

  • 2017.11.07.
  • 7

Ősszel, télen, a hidegben jöhetnek a krémlevesek. Minden vasárnap főzök valamilyen levest, ez mondjuk azóta van, hogy szültem. Előtte nem tartottam ennyire sem fontosnak, de azóta szinte kívánom. Hétköznap már annyira nincs időm két fogást elkészíteni, sokszor az egynek is örülök, de hétvégén belecsapok a lecsóba és mindig kitalálok valami finomat. Ez is elég ötletes lett és nem is maradt belőle.Mustáros paszternák krémleves, sütőtökös húsgombóccalHozzávalók:50 dkg paszternák30 dkg burgonya1 vöröshagyma2 evőkanál olaj2 liter húsalaplé1 dl tejszín1 evőkanál mustársófrissen őrölt borsa sütőtökös húsgombócokhoz40 dkg darált sertéshús20 dkg sült sütőtök püré1 tojás4 evőkanál zsemlemorzsa1 teáskanál morzsolt majoránna1 teáskanál morzsolt zsályafrissen őrölt borssótovábbá:olaj a sütéshezElkészítés:A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és kevés olajon megdinszteljük. A paszternákot és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd puhára főzzük. Botturmix segítségével krémesítjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd újra felforraljuk.A darált sertéshúshoz adjuk a sütőtök pürét, a tojást, a zsemlemorzsát, végül fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Kicsi gombócokat formálunk, felhevített ujjnyi olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük és a leves mellé tálaljuk.