Tandoori csirkenyársak lepénnyel grillen

  • 2017.10.10.
  • 1

Nem akarok senkit bosszantani, de ez a grill receptem elkallódott viszont még aktuális lehet, mert ismét szép és jó idők állnak előttünk. A reggelek azért eléggé hűvösek, de délutánra olyan kellemes lesz a hőmérséklet, hogy öröm kint lenni. Sokan most kezdik el az őszi takarítást az udvarban, hiszen télen valljuk be, nem sűrűn teszünk-veszünk kint. Pakolászás közben kapjuk elő még egy utolsó alkalomra a grill és próbáljunk rajta egy komplett ebédet vagy vacsorát összehozni. Nem csak húst süthetünk rajta, hanem cuki kis lepényeket, ami mellé már csak egy nagy adag salátát kell összerakni.Taandori csirkenyársak lepénnyel grillenHozzávalók 4-6 személy részére:1 kg csirkemell1 tasak tandoori masala fűszerkeverék30 dkg görög joghurt1/2 dl olívaolaja salátához:1 csomó retek2-3 paradicsom1 fehér paprika1 kaliforniai paprika1 közepes uborka1/2 fej jégsalátaaz öntethez:1,5 dl görög joghurt3 evőkanál almaecet1 evőkanál citromlé3 evőkanál hidegen sajtolt repce olaj
2 teáskanál mártogatós fűszerkeverék10 dkg pirított kesudióa grill lepényekhez (6 db):30 dkg liszt1 teáskanál cukor2 kávéskanál só2 dkg friss élesztő1 evőkanál olívaolaj
+ a formázáshoz1,5 dl langyos vízElkészítés:A fa nyársakat vízbe áztatjuk. A csirkemellet felkockázzuk, a görög joghurtot a fűszerkeverékkel és az olajjal kikeverjük, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk. 2-3 órára hűtőbe helyezzük. Végül nyársa húzzuk és faszenes grillen megsütjük.A lepényekhez kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a cukrot, a sót és az olívaolajat, majd langyos víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálba helyezzük, szoba-hőmérsékleten duplájára kelesztjük. Kicsit beolajozzuk a kezünket, átgyúrjuk a tésztát és 6 egyenlő részre osztjuk. Lepényeket formázunk belőle, először finoman egy kis gombócot, majd széthúzzuk minden irányba egy kicsit. (Ne legyen túl vékony.) Letakarva 15-20 percig ismét kelesztjük, majd forró grillen mindkét oldalát megsütjük.A salátához a zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk. Az öntet hozzávalóit kimérjük, kikeverjük és a salátára öntjük, végül jól összeforgatjuk. Pirított kesudióval megszórva tálaljuk.