Kókuszbundás csirkemell, fűszeres eperszósszal

  • 2016.05.23.
  • 1

Kihasználom a lehetőséget, amíg eperhez lehet jutni, ráadásul egyre finomabb és kedvezőbb az ára is. Bizony, nem csak desszertként lehet elkészíteni, hanem egy finom sült hús kiegészítője is lehet. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a hús és gyümölcs kombinációt, mert nagyon finom és a fűszeres rizzsel párosítva tökéletes alkotás. A férfiak nem annyira gyümölcs kedvelők, de Balázsnak is kifejezetten ízlett. Úgyhogy vásároljunk epret, amíg van rá lehetőség és próbáljuk ki ebben a változatban is. A fűszerek könnyen beszerezhetők a Fűszerész webshopról.Kókuszbundás csirkemell, fűszeres eperszósszalHozzávalók 4 személy részérea kókuszbundás csirkemellhez80 dkg csirkemell2 dl tejsó15 dkg zsemlemorzsa5 dkg kókuszreszelék4 tojás5 evőkanál teljes kiőrlésű liszta sütéshezolaja fűszeres eperszószhoz1 kg eper1/4 bögre balzsamecet1/2 bögre vörösbor1 kávéskanál őrölt fahéj1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg1/2 kávéskanál őrölt kardamom4 evőkanál nyírfacukoregy csipet só2 evőkanál epres pudingpor4 evőkanál víza fűszeres rizshez:20 dkg jázmin rizs2 teáskanál rizs fűszerkeverékElkészítés:A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, sózzuk mindkét oldalát. A zsemlemorzsában elvegyítjük a kókuszreszeléket, a tojásokat felverjük a lisztet tányérba kanalazzuk. A hús szeleteket bepanírozzuk, majd egy ujjnyi forró olajba kisütjük.Az epret megmossuk, megtisztítjuk és feldaraboljuk. Lábasba tesszük, felöntjük borral és balzsamecettel, majd hozzáadjuk a fűszereket, a nyírfacukrot és a csipet sót. Miután felforrt, addig főzzük közepes lángon, amíg az eper megpuhul. Bot turmix segítségével krémesítjük, de hagyjunk benne egész darabokat. A pudingport, vízzel kikeverjük. A eper pürét visszahelyezzük, ismét felforraljuk, majd a pudinggal sűrítjük. Nem kell nagyon sűrűnek lennie, hiszen amíg hűl magától sűrűsödik még.A rizst többször megmossuk, dupla mennyiségű vízbe megfőzzük, közben rizs fűszerkeverékkel ízesítjük. Amikor már majdnem elfőtte a vizet, lefedve hagyjuk, hogy megszívja magát.Az kókuszbundás rántott szeletet tányérra helyezzük, meglocsoljuk a fűszeres eperszósszal és a rizsből is kanalazunk mellé. Friss eperrel díszítjük!