Olasz fűszeres grill csirke, mézes-citromos sült gyümölccsel

  • 2016.04.05.
  • 0

Annyira csudijó ez a gyönyörű napsütéses keddi nap. Majdnem nyolc óra, de még mindig nyitva van az erkély ajtó, olyan jó idő van kint. Kedvem is támadt egy kis grillezéshez éppen ezért jövök egy fantasztikus egészben sült csirke recepttel. Süthetjük sütőben rácson vagy tényleg megrakhatjuk a faszenes grillünket, beizzíthatjuk és már süthetjük is.Olasz fűszeres grill csirke, mézes-citromos sült gyümölccselHozzávalók:a grill csirkéhez:1 egész csirke2 teáskanál morzsolt oregano2 teáskanál morzsolt kakukkfű2 teáskanál morzsolt majoránna2 teáskanál sófrissen őrölt bors2 rozmaringszál4 bazsalikomszál1/2 citrom leve4 evőkanál balzsamecet4 evőkanál olívaolaj4 gerezd fokhagymaa mézes-citromos sült gyümölcs:2 körte2 alma3 evőkanál méz5 dkg vaj1 citrom reszelt héja1/2 citrom leve2 evőkanál balzsameceta tálaláshoz:ruccolaparmezánElkészítés:A csirkét a gerince mentén kettévágjuk és kiterítjük.A pához a morzsolt fűszereket egy tálba mérjük, hozzáadjuk egy fél citrom levét, a balzsamecetet, az olívaolajat, majd sóval és borssal megszórjuk.
A fokhagymát megpucoljuk, késsel ellapítjuk, majd apróra daraboljuk. Ezzel együtt kikeverjük a pácot és a csirkébe masszírozzuk. Grill ráccsal ellátott tepsibe helyezzük.Előmelegített 170°C-os sütőbe tesszük és 1,5 óra alatt készre sütjük. A másik megoldás a faszenes grill felett való sütés.A gyümölcsöket megmossuk kisebb kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd a balzsamecetet. Ráhalmozzuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk mézzel, majd puhára, de még roppanósra pároljuk.Friss ruccolával és parmezánnal tálaljuk!