Piadina, zöld pestoval és kecskesajttal

  • 2015.07.21.
  • 1

Nem véletlen az olasz ételek a kedvenceim. Először Piadinát Pesten ettem kb. egy hónappal ezelőtt. Nagyon hasonlít a Quesadilla-hoz, de ugye a lényeges különbség a tésztájában van. Egyrészt egy picit vastagabb, másrészt nem tartalmaz kukorica lisztet. Maga a tésztához nem kerestem alap receptet, mert kb. ahányat megnéztem mind máshogy készült. Így gyúrtam be egy expressz tésztát, amit szint egyből süthetünk is és tökéletes lesz. Nagyon finom és egyszerű. Azt tehetünk bele amit szeretnék, de szerintem két-három dolog bőven elég. Készítettem finom házi pestot, kaptam ismét házi kecskesajtot, és már csak a kertből szedett friss érett paradicsom hiányzott belőle, amivel szintén megtöltöttem.Piadina, zöld pestoval és kecskesajttalHozzávalók:Zöld pestohoz:1 csokor petrezselyem2 marék ruccola1 marék friss bazsalikom1 evőkanál dió1 evőkanál mandulasó, bors1 teáskanál citromlé2 gerezd fokhagyma1 evőkanál fehérborecet1 dl extra szűz olívaolajPiadina tésztájához:180 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt2 evőkanál extra szűz olívaolaj60 g joghurt1 kávéskanál só5 g élesztő1 dl langyos vízTovábbá:2 egész paradicsom10 dkg kecskesajtElkészítés:A pesto hozzávalóit tegyük egy turmixgépbe, majd turmixoljuk simára.A tésztához mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, majd gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Pihentessük 20-30 percig. Osszuk két részre, nyújtsuk ki egész vékonyra, kb. 28-30 cm átmérőjűre és süssük meg forró serpenyőben mind a két oldalát. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor törős lesz.A paradicsomot szeljük vékony karikára, a kecskesajtot törjük össze vagy vágjuk egészen apró kockára.A tésztát kenjük meg 2 teáskanál pestoval, helyezzük az egyik felébe a paradicsomot és a sajt felét, hajtsuk rá.Forró, olívaolajjal bekent panini sütőbe süssük össze.