Pestos feta sajttal töltött kifli

  • 2015.07.25.
  • 0

Amikor készítek házilag pestot, akkor nem csak egyszer használom fel. Szeretek inkább többet készíteni, ugyanis szerintem keveset nem is lehet, úgyis biztos vagyok benne, hogy elfogy. Ezek a kiflik nagyon ízletesek lettek. Reggelire ettem frissen sütött kacsa tepertővel és sok zöldséggel.Pestos feta sajttal töltött kifliHozzávalók (8 db-hoz):10 dkg zabliszt20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt20 dkg fehér liszt15 g élesztő2 kávéskanál só100 g tejföl2.5 dl langyos víz1 tojásTovábbá:3 evőkanál pesto10 dkg feta1 tojásElkészítés:A liszteket mérjük ki egy tálba. Az élesztőt morzsoljuk a tejfölbe, keverjük krémesre, majd adjuk a liszthez. Tegyük hozzá a sót és a felvert tojást. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk belőle. Kelesztő tálba téve pihentessük kb. 40-45 percet.Helyezzük a tésztát lisztezett munkafelületre, nyújtsuk ki kör alakúra, de ne legyen túl vékony.A fetát törjük össze, adjuk hozzá a pestot és keverjük krémesre. Kenjük meg vele egyenletesen a tésztát. Vágjuk 8 egyenlő részre. A szélesebbik felénél vágjuk egy picit be, majd tekerjük fel és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg felvert tojással, és hagyjuk duplájára kelni.Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük aranysárgára kb. 25 perc alatt.Rácsra téve hagyjuk kihűlni.