Nyári vegyes gyümölcsleves

  • 2015.06.08.
  • 4

Ma eléggé nagy volt a hőség. Olyannyira, hogy nem is esett jól más, mint egy nagy tányér gyümölcsleves. Egyébként tegnap is csak ez esett jól, a második megmaradt vacsorára. Kicsit nehezen viselem ezt az őrült nagy meleget, főleg itt a negyedik emeleten, ahol hajnalba kezd normális hőmérsékletűre lehűlni a szoba. De örüljünk a nyárnak és annak, hogy nem esik az eső, süt a nap és jó idő van!!!Nyári vegyes gyümölcslevesHozzávalók:30 dkg meggy30 dkg cseresznye50 dkg eper30 dkg egres1/2 citrom1 rúd fahéj4-5 evőkanál nyírfacukor1/2 csomag eper ízű pudingpor1 dl tejszínElkészítés:A meggyet és a cseresznyét, ha gondoljuk magozzuk ki, az egrest pucoljuk meg, az epret is mossuk meg, majd tegyünk mindent egy nagyobb fazékba. Öntsük fel bőven vízzel. Vágjunk bele citrom karikákat, tegyünk hozzá cukrot és egy rúd fahéjat. Forraljuk fel, főzzük pár percig.A tejszínt keverjük ki a pudingporral. Adjunk hozzá egy-két merőkanállal a levesből, majd az egészet öntsük a levesünkhöz. 1-2 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni. Helyezzük hűtőbe tálalásig.