Sós répaszelet

  • 2023.03.27.
  • 3


Tavaly meghívtak a Vénák hete egyik rendezvényére. Főzelékes Ferivel főztünk. Itt írok erről. Sokáig kaptam a sajtóközleményeket, köztük jobbnál-jobb recepteket is. Sajnos mindig csak halogattam az elkészítésüket, de most eljött az ideje. Kis változtatásokkal készült el. Nagyon finom lett, csak ajánlani tudom. Uzsonnára el is fogyott. Legközelebb többszörös adagot kell készíteni.Hozzávalók:15 dkg zabpehely15 dkg sárgarépa15 dkg sajt1 felvert tojás (nálam 2 kis japán)1 mokkáskanál sófél mokkáskanál őrölt bors1 evőkanál vágott petrezselyemzöldnéhány mentalevél apróra vágva1 mokkáskanál koriandermag1 teáskanál citromlékb 2 dkg margarinElkészítés:A sárgarépát és a sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a margarin kivételével az összes hozzávalót, és egy 20x25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
A tetejére kockázzuk a margarint. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

Címkék

Egészség Health