Karfiolos-sajtos hús

  • 2020.11.04.
  • 2


Nem kell mindig rántott hús! Volt egy ilyen rovat a Nők Lapjában talán. Azt a szokást szerették volna megváltoztatni, hogy a vasárnapi ebéd mindenütt ugyanaz volt: húsleves, rántott hús, sült krumpli, uborkasaláta. Ma már biztos nem lenne szükség ilyen ötletelésre, mert a sok gasztro rovatnak és a bevásárlóközpontoknak köszönhetően akár cápauszony levest is főzhetünk, töltött papajával. Én azért maradok a hagyományos ételeknél, és az újításaimban sem törekszem polgár-akarom mondani férjpukkasztó fogásokra. Rántott hús viszont ritkán van. Gyakoribb a csirkesült, vagy ez a finom rakott hús is.
Hozzávalók:4 szelet sertéstarja,
egy kisebb karfiol,
sajt, tejföl
só, bors olajElkészítés:
A karfiolt enyhén sós vízben megpároljuk, de nem főzzük szét. A húst
sózzuk, borsozzuk, egy kis olajon mindkét oldalán elősütjük. Ráhalmozzuk a karfiolt, a tejfölben elkevert reszelt sajtot, és forró sütőben pirosra sütjük.
Füle Lajos: Aki Jézussal vanAki Jézussal van, és nem tőle távol,nem fél az élettől, nem fél a haláltól.Nem vesz a betegség, bú, baj erőt rajta,Még a vessző és a bot is vigasztalja.(A vessző és bot a nehézségek szinonímája.)

Címkék

Sertés Pork