Frankfurti leves

  • 2020.11.20.
  • 8


Kis egyszerű, menzás leves, de én itthon is gyakran készítem. Évi nem szereti a kelkáposztát rakott kelben,
frankfurti levesben viszont igen. Nekem mindegy. Főzeléknek, rakottan, bárhogy jöhet.Az interneten nézelődve egészen elbizonytalanodtam, hogy frankfurti-e egyáltalán az én levesem, mert nincs benne vöröshagyma, rántással készül, nem is karikázom bele mindig a virslit. Találtam egy egész oldalt, amelyen ilyen receptek sorakoznak. Ez is arról győzött meg,
hogy ahány ház, annyi szokás. Ez tehát egy "frankfurti leves, ahogy én készítem."Hozzávalók:1 kisebb kelkáposzta2-3 krumpli2 gerezd fokhagymafél mokkáskanál köménymagsó2 evőkanál tejföl1 evőkanál pirospaprikás rántásvirsliElkészítés:A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. Lábasba tesszük. A kelkáposztát leveleire szedjük, megormózzuk. Aledánál láttam ezt a kedves szót. Arra használják, amikor a káposzta ereit levágják. Kisebb darabokra vágjuk, és beletesszük a lábasba ezt is. A megtisztított, felaprított fokhagymát, köményt, sót rászórjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzzük. Ha kevés a víz, még adunk hozzá. Berántjuk, és belekeverjük a tejfölt. A virsliről lehúzzuk a műanyagot, ha bélbe töltötték, akkor maradhat is. Felvágjuk, és a vége felé tesszük a levesbe. Egy jó szelet kenyérrel akár magában is megáll egytál ételként, de sokféle fogást kínálhatunk mellé.
GrízkókBólyi túrós
cukkinivelBólyi túrósGrízes tésztaBuktákAranygaluskaFenséges sonkás tekercsSajtos süteményekKeressék a blog facebook oldalát is! https://www.facebook.com/aparokiakonyhajantul

Címkék

Leves Soup