Étrend javaslat 4 hétre

  • 2020.11.23.
  • 0

Be kell vallanom valamit. Összeállítgatom én a heti étrendeket, ajánlgatom én a kedves olvasóknak, de magam sem így főzök.
Szerintem nagyon kevés dolgozó nő képes arra, hogy MINDEN NAP mást adjon az asztalra. Ha igen, akkor minden tiszteletem az övé. Én ugyan már itthon vagyok, de akkor is rendszerint két napra főzök levest, gyakran másodikat is, és eltolom. Tehát hétfőn, kedden zellerkrém leves, hétfőn húsos tészta, kedden, szerdán csirkeszárnyak, de szerdán már zöldségleves (3. hét). Így nem nehéz kitalálni, hogy nem kerül ennyiféle étel az asztalra. Azért kínálatnak jó, ha valaki megakad.
1.hét:
Hétfő: paradicsomleves, vöröshagymás húsgolyó tepsiben sült krumplivalKedd: tejfölös raguleves, Caesar-saláta Szerda: káposztaleves rizses húsCsütörtök: gyümölcsleves, cukkini tócsni valami joghurtos/tejfölös mártogatóssal (csak hogy legyen egy húsmentes nap is)Péntek: zöldségleves, debreceni, krumplifőzelék Szombat: lencseleves, rakott túrós tésztaVasárnap: húsleves, sült főtt hús, almaszósz, őszapó torta..........2. hét:Vasárnap rendszerint olyan ételeket főzök, amiket elő lehet készíteni szombaton, hogy el tudjunk menni a templomba. Otthon már csak befőzöm a tésztát a levesbe, vagy rápirítok a húsra. A süteményt is meg lehet sütni előző nap.
Hétfő:
Krumplileves
,
tökös lecsóKedd:
Takarékos tojásleves,
csülökpörkölt nokedlivel,
vizes uborkaSzerda:
Sóskaleves
,pulyka apró sütve, főtt krumpliCsütörtök:
Fokhagymás tészta leves,
rakott kel hússal és hús nélkülPéntek:
Sütőtök krémleves,
gombapörkölt petrezselymes zsemlegombóccal
vagy
sörrel sült sertéscsülök ReformációraSzombat: