Rebarbarás morzsasüti. Diétás

  • 2020.10.02.
  • 5

Leszedtem az utolsó rebarbarákat is. Mindenféle szempontból. Egyrészt, mert itt az ősz, másrészt meg költözünk. Két év után újra. Én már eleve úgy jöttem vissza a házunkba, amit 19 évig béreltek, amíg a parókián laktunk, hogy hamar továbblépünk, mert nagyon nagy. Férjem azonban hallani sem akart a költözésről. Én viszont nem adtam fel, de nem úgy, mint a zsémbes feleség, aki addig duruzsol a férje fülébe, amíg eléri, amit akar, hanem csendes imádsággal: Uram, hol akarsz minket látni? Én lakást szerettem volna, ahol már öreg korunkra meghúzódhatunk. Nagyon tetszett volna egy régi építésű társasházi a vasútállomás közelében, de az ingatlanosok szerint nem volt benne eladó. Én azért nézegettem a hirdetéseket, és egyszer csak megláttam: 4 szobás, földszinti, a főúttól távolabbi. A képek alapján is megfelelt volna. Csendesen megjegyeztem a férjemnek. Már másnap megnéztük kívülről, sőt, találkoztunk egy volt kollégájával is, aki abban az utcán lakott, és elmondta, hogy nagyon jó környék lett. Aztán megnéztük a lakást is, nagyon tetszett mind a kettőnknek. Isten elvégezte a férjem szívében is, hogy menjünk. Csak hát a mi házunkat el kell adni, hogy meg tudjuk venni a másikat. Úgy foglalóztuk le a lakást, hogy még nem adtuk el. Hitben léptünk. A tulajék így is örültek, mert nem volt nagy érdeklődés a lakásuk iránt. Mindenki újat, teljesen készet akar venni. Nekem meg pont ez a régi tetszett, mert még téglából építették, és akkor még nem spórolták ki belőle az anyagot. Később megtudtuk, hogy a vállalkozó lánya is lakott benne. A sajátjának nyilván a legjobb anyagokból. A hatodik érdeklődő megvette a házunkat, most a csokra várunk, meg a kölcsönökre, hogy aztán, mint a dominó, kifizessük egymást. A mi eladónk is venni akar egy házat, ha kifizettük. ????Szóval itt nem lesz több rebarbara szüret, de azért, ahogy magunkat ismerem, valahol majdcsak kertészkedünk egy kicsit.
Már van néhány morzsasüti a blogon, nagyon egyszerű és hálás sütemény. Ez pedig a hozzávalóknak köszönhetően teljesen cukorbeteg-kompatibilis.Hozzávalók:
15 dkg zabpehely10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt1 evőkanál eritrit10 dkg margarin
25 dkg rebarbaraDia Wellness édesítőElkészítés:A zabpelyhet, a tönkölylisztet és az eritritet összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, és egy kerek piteformába szórjuk a 2/3-át. A rebarbarát megmossuk, a héját lehúzzuk, kis szeletekre vágjuk, ráhalmozzuk. Megszórjuk édesítővel. A maradék lisztes keverékkel befedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Ehetjük magában, vagy egy gombóc fagylalttal, de készíthetünk hozzá vaníliaöntet is.Sütés előtt:Sütés után:Több morzsasüti recept:Rebarbarás morzsasüti vagy nemÁfonyás morzsasütiCseresznyés morzsasütiAlmás rebarbarás morzsasüti
vaníliasodóvalMeggyes morzsasüti