Kukucs. Kicsit diétás

  • 2020.09.23.
  • 0


Mióta a lányok kollégiumba költöztek, kevesebb kenyér kell, ezért most sütit is sütöttem a kenyérrel együtt, hogy ne árválkodjon a forróságban szegény egyedül.
Egyszerű kevert kakaós süti, kicsit diétás, de csak annyiban, hogy a fele cukrot édesítővel helyettesítettem, és a liszt felét is teljes kiőrlésűre cseréltem. Úgy látszik, ebben a kakaós receptben nem zavaró a barna liszt. Az almás lepényben nem szeretem.
Nagyon apró almákat kaptam. Eredetileg almás lepényt akartam sütni úgy, hogy nem hámozom meg, de csak rakosgattam a kamrában. Aztán egyszer csak megtalálta a helyét.
Hozzávalók:2 egész tojás12.,5 dkg Sorbitum édesítő12,5 dkg cukor6 ml olaj1/4 liter tej4 dkg kakaó2 evőkanál rum12 dkg teljes kiőrlésű liszt12 dkg finomliszt
1 sütőporalmaElkészítés:A tojást a olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, az édesítőt és cukrot. Jól kikeverjük, majd jöhet a kakaós liszt, a sütőpor és a maradék tej. Jól kidolgozzuk, és a
legvégén adjuk hozzá a rumot.Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, kirakjuk alma szeletekkel, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Most a kenyeret is 200 fokon sütöttem, és egymás mellé tettem a két tepsit. Ahogy megláttam felszeletelve a süteményt, egyből ez a név jutott az eszembe. Sajnos arról nincs kép.
Ugyanezzel a recepttel:Kakaós tortácskaKakaós lepény