Kókuszos csiga

  • 2020.09.11.
  • 7


Barátnőmék szüretelnek holnap. Eddig sok éven keresztül segítettünk, de már régóta mindig közbe jön valami. Most esküvőre megyünk. Mindenképpen szerettem volna megkönnyíteni a barátnőm dolgát, ezért sütiket készítettem az ebédhez. A gyümölcskalács receptje már több változatban is fenn van a blogon, de kókuszos recept még semmilyen formában sem. Egy szalalkális receptet ajánlottak hozzá, nagyon jól bevált.
Hozzávalók:-tészta:1 dl tej1 csomag szalalkáli (10g)50 dkg liszt25 dkg margarin3 tojássárgája12 dkg porcukor-töltelék:3 tojásfehérje25 dkg porcukor20 dkg kókuszreszelékElkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tejben feloldott szalalkálit, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket. A fehérjét jól felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszt. A tésztát négy részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk 20x40 cm-es téglalappá. A krémet is négy részre osztjuk, megkenjük a lapokat, szorosan feltekerjük, és másfél cm-s darabokra vágjuk. Margarinozott gáztepsibe rakosgatjuk. Kicsit megnyomogatjuk, hogy egyben maradjanak, de nem kell aggódni, sülés közben szépen összeállnak.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és aranybarnára sütjük. Amíg az egyik sül, készítjük a következőt. Ilyen sok lett.Bibliás elmélkedés:
"Egymás terhét hordozzátok, így töltsétek be a Krisztus törvényét." (Galatákhoz írt levél 2. rész 5. vers)Jó, ha van egy barátnő, akire lehet számítani.
Jó, ha van egy barátnő, aki mindig meghallgat, és akit te is meghallgathatsz, és tudjátok, hogy ami kettőtök között elhangzik, az ott is marad.Jó, ha van egy barát, akiben megbízhatsz, akivel együtt imádkozhatsz, aki nem csóválja a fejét, ha bibliai szöveget mondasz, mert ő is Isten Igéjéből merít.
Aki kölcsönadja a sátras utánfutóját, és nem kap agyvérzést, ha meghallja, hogy eláztatta a sok eső, és már nem lehet többé használni. És nem szakítja meg veled a kapcsolatot ezért. Elfogadja Istentől, mert azt is tudja, hogy a veszteségek próbák. És az igazi barátság kiállja a próbákat.
Isten tartson meg sokáig, drága Márti barátnőm!