Cukkinis túrós sütemény

  • 2020.09.04.
  • 8

"Pályafutásod egyik legjobb darabja"-mondta Noémi erről a sütiről, pedig jobban süt, mint én. Nem tudom megítélni. Még nem kóstoltam meg, mert fogyókúrázom, és kíváncsi vagyok rá, hogy
vajon kibírom-e, hogy egyáltalán nem eszem belőle. Valószínűleg nem. Már csak azért sem, mert még sosem ettem ehhez hasonlót, de még tartom magam. ????Régóta készülök arra, hogy a cukkinit így is felhasználjam. Már egy sereg recept sorakozik a blogon, és még mindig lehet újítani. A cukkini annyira hálás!
Hozzávalók:30 dkg cukkini durvára reszelvecsipet só25 dkg rétesliszt20 dkg porcukor1 csomag sütőpor50 dkg túró1 vaníliás cukor2 tojás 10 dkg margarin2,5 dl tej
Elkészítés:A cukkinit megsózzuk, és a felhasználáskor kicsavarjuk a levét. Egy közepes tepsit megkenünk a margarin felével. A száraz anyagokat habverővel elkeverjük vagy átszitáljuk, ha csomós a sütőpor. Ez előfordul. A lisztes keverék felét a tepsibe szórjuk. A túrót kezünkkel elég szétmorzsolni, és úgy szórni a tepsibe. Arra kerül a kinyomkodott cukkini, vaníliás cukor, majd a lisztes keverék másik fele.


A tojásokat felverjük a tejben, és ráöntjük. Érdemes elsimítani a tetejét, hogy ne maradjon száraz, mint itt. A maradék margarint késsel rávagdossuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb 30 perc alatt megsütjük.

Ha valakinek esetleg a Bólyi túrós jut az eszébe erről a süteményről, amely Mesés túrós néven fut nálam, akkor ne lepődjön meg. Ez a Bólyi túrós cukkiniesített változata.

Címkék

Cukkini