Cukkini főzelék aludttejjel

  • 2020.08.13.
  • 6


Az itthoni föld egyáltalán nem olyan tápértékű, mint a parókiakert volt. Ott szinte minden megtermett, és csodálatos méretben. Három éve ilyen volt az uborka termés.
A kubu recept végén meg van egy kép a sárgarépáról és petrezselyemről. A toll mutatja, hogy mekkorák voltak. Most viszont csak éppen hogy kikelt minden. Csak a cukkini és a zöldbab érzi igazán jól magát. Persze jóval kisebb is a kert. A cukkiniből már mindenféle készült, most Katalin ötlete alapján főzelékként került az asztalra. Később vettem észre, hogy ő a zsenge héját is belereszelte, így csak néhány szeletkével színesítettem. Nagyon hasonlít a tökre, alig lehet megkülönböztetni.
Hozzávalók:1 nagy cukkini1 nagy hagyma1 evőkanál vágott kapor1 evőkanál liszt2 dl aludttejsó, ecetElkészítés:A cukkinit meghámozzuk, és odaadjuk a férjünknek, hogy erejét felhasználva gyalulja le. Tehetnénk a robotgép reszelőjébe is, de akkor nem lenne ilyen szép hosszú és vastag a végeredmény. A hagymát finomra vágjuk, a lábas aljára teszünk egy egészen kevés vizet, rá a cukkinit, sót, kaprot, és fedő alatt, néha megkeverve puhára főzzük. Félidőben adjuk hozzá a teáskanál ecetet, ami jó ízt ad neki, és nem engedi szétfőni. Az aludttejben elkeverjük a lisztet, és a végén behabarjuk vele a főzeléket. Sült oldalassal kínáltam, de bundás kenyér, tükörtojás, sült szalonna is finom vele.