Napon érlelt meggy

  • 2020.07.08.
  • 2


Még éppen elcsíptem a meggyszezon végét erre a napon érlelt meggyre, amire már régóta készültem. Már tettem el vagy tíz üveggel, befőttnek és rumosan is, de napon érlelve még sosem próbáltam. Katalinnál láttam még öt éve, most jött el az ideje a kipróbálásnak. 400 ft-ért árulta a néni a piacon. Szeretek alkudni, mivel elvittem az egész ládával, ideadta 350-ért. A 400 is jó ár lett volna, de egy próbát megér, gondoltam. Jófajta James Cook rumot vettem a rumos meggy másik változatához, amivel már agglegény kompótot is készítettem. Idén elmaradt, mert költözni szeretnénk, nem akartam vele bajlódni.Hozzávalók 1 db 7-7.5 dl-s üveghez:Magozott meggy4 evőkanál cukor3 evőkanál rumkéshegynyi Na-BenzoátElkészítés:
A meggyet kimagozzuk, kb az üveg negyedéig rakjuk. Rákerül egy evőkanál cukor, egy ek rum,
ismét meggy, cukor, rum, amíg megtelik az üveg. A végén a tartósítót tesszük bele, rá a fedelét, és már mehet is a napra. Addig kell ott tartani, amíg elolvad a cukor. Katalin 7-10 napot ír. Éjszakára most behozom. Aztán majd meglátjuk.
Jó lesz télen gyümölcskalácsba,
vagy meggyes márványlepénybe
vagy más meggyes ételbe. Lehet válogatni itt

.