Sárgarépás zabkeksz. Kicsit diétás

  • 2020.05.16.
  • 0

Jó régi recept ez. Valahogy elkallódott, de mivel nagyon finom volt, mutatom. A szokásos szöveget most elhagyom a férjem cukorbetegségéről. Mindenkinek ajánlom.
Hozzávalók:20 dkg zabpehely10 dkg finomliszt1/2 csomag sütőpor1 csipet sóteáskanál fahéj1 evőkanál édesítőszer5 dkg mogyoró2 répa2 narancs reszelt héjagyömbér1 tojás10 dkg margarinElkészítés:A száraz anyagokat összekeverjük, a mogyorót húsklopfolóval jól összetörjük, hozzáadjuk. Elmorzsoljuk benne a margarint, belekeverjük a reszelt sárgarépát, a narancs héját, mokkáskanál reszelt gyömbért. Narancslével és tojással összegyúrjuk.
Kis gombócokat formázunk belőle, és lelapítjuk. Margarinnal megkent tepsibe sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Készíthetünk hozzá egy kis narancslével elkevert mascarpone krémet. Én végül is elhagytam.