Sajtos pogácsa barna liszttel

  • 2020.05.13.
  • 6

Már sok mindent készítettem teljes kiőrlésű liszttel a kenyéren kívül. Még nokedlit is lehet belőle készíteni. Előnye, hogy lassabban szívódik fel belőle a szénhidrát, és ezért cukrosoknak egészségesebb. Meg mindenkinek, mert több hasznos nyomelem van benne, mint a fehér lisztben, bár időről-időre felröppennek hírek, hogy növényvédőszer meg mégse, de a többi búzát is permetezik, úgyhogy fogyasszunk minél több barna lisztes dolgot. Sajnos nem mindenhez igazán finom. A sós süteményeket még csak el lehet
készíteni jelentős ízromlás nélkül, sőt a pogácsának még jót is tesz, de az édesekhez már problémás. Ez a kis kakaós tortácska még elbírta, de piskótához más CH csökkentett terméket kell venni. Még a piték is finomak vele, főleg, ha fűszerezzük fahéjjal, szerecsendióval. Rebarbarás
pite recept a kék szövegre kattintva.
A sajtos pogácsa meg olyan jól sikerült, hogy percek alatt elfogyott..Hozzávalók:30 dkg finomliszt20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt2 dkg élesztőfél dl tejmk cukormásfél doboz tejfölfél evőkanál sóborsegy tojás-tetejérereszelt sajtkenéshez tejfölElkészítés:A száraz anyagokat összekeverjük, az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A folyékony anyagokat is elegyítjük, és beledagasztjuk a többibe. Nem várunk vele, hanem kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, becsíkozzuk a tetejét, megkenjük tejföllel, rászórjuk a sajtot, és hideg sütőbe toljuk. 200 fokon pirosra sütjük.