Töltött káposzta kuszkusszal

  • 2020.03.30.
  • 5

Nagyon megtetszett ez a recept egy főzős facebook csoportban. Szeretek ott nézelődni, mert hozzám hasonlóan hagyományos recepteket főznek, de néha kitekintenek más népek konyhái felé, és saját recepteket is lehet találni. Kicsit olyan ez, mint egy család. Stoll Mária az otthon talált alapanyagokból "dobta össze"ezt a nagyon finom ételt, amelyet már másnap elkészítettem, annyira megtetszett. Nem is csalódtunk. Bár én húst nem tettem bele, köretként szerepelt sült csirke mellé, picit változtattam is, de azért ez mégiscsak majdnem ugyanaz. Köszönjük szépen.Hozzávalók:2 dl kuszkusz2 lila hagyma2 gerezd fokhagyma2 szelet füstölt szalonna1 mokkáskanál négyféle borskeverék1 mokkáskanál koriander1 mokkáskanál curry1 mokkáskanál reszelt gyömbér1 evőkanál őrölt piros paprika1 nagy sárgarépacitromléfejes káposztaolaj, sóElkészítés:A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük a zsírját. Ezt nem használjuk fel.
A koriandert, borsokat mozsárban összetörjük. A répát durvára reszeljük, és kevés olajon ezekkel a fűszerekkel együtt megpirítjuk. Elkeverjük benne a kockára vágott hagymákat, a curryt, a gyömbért, és tovább sütjük. Elzárjuk, és rászórjuk a paprikát. Beleöntjük a megmosott kuszkuszt, felöntjük 3 dl forró vízzel. Lefedve 10 percig állni hagyjuk. A káposztáról megpróbáljuk leügyeskedni a leveleket. Nekem nem nagyon sikerült, ezért ketté vágtam. Kicsit megabáljuk őket, és ebbe töltjük a kuszkuszt.

A lábast felöntjük sós vízzel, ízesítjük citromlével, és tovább főzzük kb 20 percig. Citromlével és tejföllel gazdagítjuk.

Címkék

Köret Garnish