Finomfőzelék

  • 2020.03.03.
  • 0

De régen főztem finomfőzeléket! Nem is tudom, hogy jutott az eszembe, de nagyon jól esett. Anyu sose főzött, csak a suliban ettem, de
én szerettem a menzás ételeket. Emlékszem, amikor még szombaton is jártunk iskolába, a fiúk délelőtt bementek a konyhába, és hoztak egy nagy tál süteményvéget, mert aznap mindig kelt tészta volt valamilyen húsos levessel. Rajzórán meg csipegettük. Szép emlék, talán ezért is szeretek kalácsokat sütni.Hozzávalók:4 szál répafél karalábé30 dkg zöldborsó1 evőkanál vágott petrezselyemzöldsótejfehér rántásElkészítés:A répát karikára vágjuk, és enyhén sós vízben (épp csak ellepje), feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, a kis kockára vágott karalábé is belekerül, majd a borsó. Felöntjük egy kevés tejjel, hogy ellepje, majd berántjuk, és hozzáadjuk a zöldet is. Hagyományosan fasírttal kínálják, de bármilyen feltét jó hozzá. A képen sült kolbász van.