Rakott karfiol
- 2020.02.06.
- 0
Hozzávalók:1 nagyon nagy karfiol vagy 70 dkg mirelit vagy télire eltett üvegesmokkáskanál köménymag1 -2 csésze rizsfél kg darált sertéshúsolajfél liter tejföl (joghurt)só, bors, piros paprikaElkészítés:A karfiolt sós, köménymagos vízben megfőzzük, ha nyers.A rizst kétszeres sós vízben félig puhára főzzük. A mennyiség attól függ, hogy mennyire szereti a család az ételt. Nálunk van, aki óvatosan és nagyon ügyesen kibányássza a rizses, húsos részt, ezért általában ekkora mennyiséghez két csészét is megfőzök. A húst olajon megpároljuk, megszórjuk piros paprikával, kis vizet, borsot adunk hozzá, és 5 percig főzzük.Egy nagy tepsit olajjal megkenünk, ráfektetjük a karfiol felét, arra kerül a rizs, a hús, és újra a karfiol. A tetejére öntjük a főzőlével elkevert tejfölt vagy joghurtot. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje. Miután hűlt egy kicsit, lehet kockára vágni. Vagy nem.
????Készülhet hús nélkül is köretnek, de szerintem főételnek így is megállja a helyét.Majdnem ugyanígy készül a rakott kelkáposzta is.
A szerzőről
A parókia konyhájából