Sült cékla

  • 2019.12.19.
  • 9

Ismét egy köretnek való, mint az előző bejegyzés ízes zöldbabja. Ezúttal nem saját kútfő, a femina.hu oldalon
láttam. Szeretjük a céklát, bár én még csak a hagyományos főtt, tormás változatot készítettem, de a sült zöldséget is szeretjük, egy próbát megér, gondoltam. Lesz több is, mert nagyon ízlett.
Hozzávalók:40 dkg cékla1 fej fokhagyma1 evőkanál olívaolajrozmaringkakukkfűsó, borsElkészítés:A céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a
fokhagyma gerezdeket, és kb fél óra múlva 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg már könnyen belemegy a kés. Utána lehúzzuk a héját.