Birsalma chutney

  • 2020.10.13.
  • 1

A zöldbanánlisztből készült palacsintához birsalma chutney-t kínáltam, de a recepttel adós maradtam. Most pótolom, bár ez a saját receptem, mert azt ajándékba kaptam, de a recept máig nem érkezett meg. Már több csátni (chutney) van a blogon. Sült paradicsomból, szilvából, zöld paradicsomból. Húsok mellé nagyon jól illik, főleg azoknak, akik szeretik az indiai ízeket, vagy csak egy kis változatosságra vágynak.
Hozzávalók:1 kg birsalma2 db chilipaprika3 vöröshagyma2 dl fehér bor1 teáskanál gyömbér1 zöldpaprika3 gerezd fokhagyma10 dkg cukorfél mokkáskanál szegfűborsfél mokkáskanál őrölt fahéjfél evőkanál só2 evőkanál citromléElkészítés:A gyümölcsöket és zöldségeket kis darabokra vágjuk, és a fűszerekkel együtt elkezdjük főzni egy nagy lábosban kevés bor hozzáadásával. Később fokozatosan adagoljuk az összeset. Állandóan kevergetjük. Amikor elfőtte a levét, kb 40 perc, de lehet több is,
azonnal üvegbe töltjük, lefelé fordítjuk, és száraz dunsztba tesszük.
Ezt a bejegyzést még tavaly megírtam, csak elmaradt a közlése, de elfelejtettem megemlíteni, hogy a képen látható üvegek mennyi birsalmát tartalmaznak. Biztos több, mint egy kg volt, de az arányok pontosak.Birsalmás receptek itt.