Halfűszer

  • 2019.09.24.
  • 0

Azt hittem, hogy rosszul hallok, amikor a férjem Noémitől azt kérte, hogy süssön neki halat. Biztos voltam benne először, hogy volt előzmény: Noémi győzködte az apját, hogy hadd süthessen, és végül beadta a derekát, de nem. Saját elhatározásból döntött a hal mellett. Na, csak nem élek hiába! Sokat változott, amióta kiderült a 2-es cukra, le is fogyott, de a halat nem tudta megszeretni. Hogyan készítsük el, hogy el ne menjen a kedve tőle? Emlékeztem rá, hogy volt halfűszer otthon, de kiderült, hogy már rég lejárt, így hát magam kevertem ki egy kis interenetes kutakodás után. A darabos magokat mozsárban összetörtem, összekevertem az egészet, bedörzsöltem vele a halat, és néhány óra múlva olívaolajon gyorsan kisütötte Noémi. Igazán finom lett, lesz újrázás.
Ha nincs citrombors, akkor egy kis citromlé és bors is megteszi.
Hozzávalók:1 kávéskanál só1 púpos kávéskanál mustármag1 evőkanál bazsalikom1 evőkanál kapor1 kávéskanál fehér bors1 evőkanál rozmaring1 evőkanál citromborsfél kávéskanál őrölt piros paprika1 kis szárított chilli paprikaolívaolajRecept
innen
kis változtatásokkal.

Címkék

Hal Fish