Salátaleves

  • 2019.05.16.
  • 2


Finom, tavaszi leves. Csalánból is jó, hasonlóan készül.Hozzávalók:4 parasztsaláta (ami nem fejesedik be)2 gerezd fokhagymasó, bors2 dl joghurt (vagy tejföl)1 evőkanál lisztElkészítés:Rendes salátából nem jó, mert nincs igazi, jellegzetes íze. A salátákat 2 hektoliter vízben megmossuk. Na, jó, nem, de alaposan át kell nézni őket ilyen esős időben. Kisebb darabokra vágjuk, és feltesszük főni sóval, borssal, darabolt fokhagymával. Amikor puha, akkor behabarjuk. A habarás úgy készül, hogy a joghurtban/tejfölben elkeverjük a lisztet egy habverővel, és belecsurgatjuk a levesbe. Van, aki tesz bele egy kis ecetet is.
Bibliás elmélkedés:Apósom kőműves mellett dolgozott, fogalmam sincs, hogy hogy bírta ki sokszor egész nap salátalevesen, kenyéren
és szalonnán. Nagyon jó ember volt. Mindig lehetett rá számítani, az egész élete a másokért végzett szolgálat jegyében telt.
A temetésén az az Ige szólt, amit Jézus mond az utolsó vacsorakor: "Én pedig olyan vagyok közöttetek, mint aki szolgál.”"A tanítványok vitatkoztak azon, hogy ki a nagyobb köztük.
"Erre ő így felelt nekik: „A királyok uralkodnak népeiken, és akik hatalmuk alá hajtják őket, jótevőknek hívatják magukat.
Ti azonban ne így cselekedjetek, hanem aki a legnagyobb közöttetek, olyan legyen, mint a legkisebb, és aki vezet, olyan legyen, mint aki szolgál.
Mert ki a nagyobb? Az, aki asztalnál ül, vagy aki szolgál? Ugye az, aki az asztalnál ül?
Én pedig olyan vagyok közöttetek, mint aki szolgál."Talán vakmerőségnek tűnik valakit Jézushoz hasonlítani, de a Krisztus követés, ami a célunk, ezt is jelenti: hasonlóvá lenni Hozzá. Erre törekszünk, bár soha nem leszünk teljesen olyanok, de ha tudunk áldozatot hozni, lemondani mások javára, a gonoszt jóval viszonozni, akkor krisztusi lesz az életünk........Füle Lajos: BennünkISTENT senki nem láthatja,de mert LELKÉT nekünk adja,minden napon, minden óránbennünk válik láthatóvá.