Tormás-boros pecsenye

  • 2019.04.18.
  • 1


Mit főzzünk húsvétkor, ami hagyományos, mégsem unalmas?
Nincs válaszom, de ezt a husit a tavalyi Vidék Íze különszámban láttam meg, és azonnal beleszerettem. Nem éppen hagyományos hacsak a tormát nem vesszük annak.
Hálás, mert csak bele kell rakosgatni a tepsibe, és magától elkészül.
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb4 vöröshagymababérlevél1 evőkanál mézfél dl ecetes torma4 dl száraz fehérborzöldborssózsírElkészítés:A húst egy centi vastagságúra felszeleteljük, sózzuk, és jó vastagon megkenjük tormával, amiben elkevertük a mézet. Kizsírozzuk a tepsit, belerakjuk a húsdarabokat, mellé a cikkekre vágott hagymát, babérlevelet, durvára tört borsot. Alufóliával lefedjük, és sütőben 180 fokon másfél óra alatt átsütjük. A végén levesszük a takarást, és nagy fokozaton rápirítunk.
Több tormát és mézet, de kevesebb bort teszek hozzá legközelebb. Hamarabb leveszem a fóliát, egyébként melegen ajánlom mindenkinek, nagyon ízlett a családnak.Füle Lajos: ÉrtemVoltam Tamás, kételkedő,Simon Péter, hűtlenkedő,Barabbás is, halál fia...Értem kellett meghalnia (Jézusnak)!